Νέα και άρθρα
Άρθρα για για την Εκπαίδευση & την Απασχόληση.

Αντιστοίχιση με τα ομότιτλα Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής έλαβε το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του άρθρου 66 του ν.4610/2019, η οποία συνεδρίασε στις 05/06/2024.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης έχουν ως τη δυνατότητα να εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και αποκτούν τα ίδια ακριβώς επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους του αντίστοιχου Τμήματος Πολυτεχνικής Σχολής.

Ως έναρξη ισχύος της αντιστοίχισης ορίστηκε η 18η Αυγούστου 2020, ημερομηνία κατά την οποία αποφοίτησαν οι πρώτοι φοιτητές του εγκεκριμένου πενταετούς προγράμματος σπουδών, του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο τμήμα του ΔΙΠΑΕ που καθίσταται ισοδύναμο με τα αντίστοιχα Πολυτεχνικά Τμήματα, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αντιστοίχηση και των άλλων Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του ΔΙ.ΠΑ.Ε.