Νέα και άρθρα
Άρθρα για για την Εκπαίδευση & την Απασχόληση.

Οι φετινές Πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν και οι υποψήφιοι έρχονται αντιμέτωποι με την πολύ απαιτητική διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού δελτίου.

Με βασικό γνώμονα τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του/της, ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια θα πρέπει να διερευνήσει προσεκτικά όλες τις διαθέσιμες επιλογές, ώστε να λάβει την καλύτερη δυνατή απόφαση.

Ωστόσο, το Μηχανογραφικό των Πανελληνίων δεν είναι η μοναδική επιλογή σπουδών! Υπάρχουν τρία διαφορετικά Μηχανογραφικά Δελτία, τα οποία μπορούν να συμπληρώσουν οι μαθητές και έτσι να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες εναλλακτικές. Συγκεκριμένα:

1. Το Μηχανογραφικό των Πανελληνίων
Με βάση τις βαθμολογίες των υποψηφίων στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και εφόσον πιάνουν τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής των τμημάτων που επιθυμούν,
μπορούν να τα διεκδικήσουν, δηλώνοντάς τα στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των τμημάτων.

2. Το Μηχανογραφικό της Κύπρου
Κρατώντας τις βαθμολογίες των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, οι μαθητές
μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου. Θα χρειαστεί απλώς να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το αντίστοιχο Μηχανογραφικό της Κύπρου.

3. Το Παράλληλο Μηχανογραφικό
Το συγκεκριμένο Μηχανογραφικό δελτίο αφορά στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ). Δεν απαιτείται κάποια εξέταση, επομένως μπορούν να το συμπληρώσουν και οι μαθητές που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές.
Με τον ίδιο τρόπο και την ίδια περίοδο συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού των
Πανελληνίων, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν στο σύστημα μέχρι και 30 ειδικότητες σε όλη την Ελλάδα.

Συνεπώς, οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώσουν και τα τρία μηχανογραφικά και μετά τα αποτελέσματα να κάνουν την τελική τους επιλογή, με βάση τι τους ταιριάζει περισσότερο.


Σύνταξη: Στεφανία Ζαμβρακίδου , Σύμβουλος Σταδιοδρομίας | EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας