Νέα και άρθρα
Άρθρα για για την Εκπαίδευση & την Απασχόληση.

 

Τμήμα Περιφερειακής & Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Οικονομολόγος με έμφαση στην περιφερειακή, οικονομική και βιώσιμη Ανάπτυξη.


Ένα δυναμικό Τμήμα, με σύγχρονο πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών, που εκπαιδεύει Οικονομολόγους, με έμφαση στην περιφερειακή, οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη.

Φοιτητές & Φοιτήτριες μιλούν για το τμήμα

Το τμήμα:

 Ποιος ο Σκοπός και ο στόχος του τμήματος;

Το σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη διεθνή πρότυπα σπουδών, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας. Σκοπός του τμήματος είναι η ευρεία και σε βάθος κατάρτιση στην Οικονομική Επιστήμη με παράλληλη ειδίκευση στην Περιφερειακή Επιστήμη. Αποτελεί το μοναδικό τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με μη γεωπονικό αλλά Οικονομικό χαρακτήρα.

Στόχος του τμήματος είναι οι απόφοιτοί του να αποκτήσουν τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να επιδιώξουν μια επιτυχή επαγγελματική καριέρα οικονομολόγου, αλλά και να συνεχίσουν επιτυχώς τις σπουδές τους σε επίπεδο μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος.

Λίγα λόγια για το Τμήμα και τη Φοιτητική Ζωή

Το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης λειτουργεί στην Άμφισσα, σε ένα χώρο μεγαλύτερο των 10 στρεμμάτων και σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες στεγάζουν χώρους διδασκαλίας, εργαστηρίων, εκδηλώσεων και διοικητικής υποστήριξης.

Η Άμφισσα βρίσκεται στο Δήμο Δελφών, 2.5 ώρες μακριά τόσο από την Αθήνα οδικώς – με συχνή σύνδεση με ΚΤΕΛ, όσο και από την Πάτρα, 1 μόλις ώρα από τη Λαμία και 4 ώρες από τη Θεσσαλονίκη. Κοντά στην Άμφισσα βρίσκεται η ιστορική πόλη των Δελφών, η Αράχοβα και το Γαλαξίδι.

Η φοιτητική ζωή στο Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης παρέχει ευκαιρίες πραγματοποίησης σπουδών σε ένα οικείο, ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, παρέχοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας εντός της φοιτητικής κοινότητας, αλλά και γρήγορης ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία.

Που μπορώ να βρω δουλεία ως πτυχιούχος του τμήματος και με τι μπορώ να ασχοληθώ;

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του Οικονομολόγου.

Στον ιδιωτικό τομέα οι πτυχιούχοι του τμήματος απασχολούνται ως οικονομολόγοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ως λογιστές, ως ανεξάρτητοι μελετητές, ως στελέχη γραφείων μελετών σε θέματα περιφερειακής, τοπικής και κλαδικής ανάπτυξης, αξιολόγησης επενδύσεων, αγοράς ακινήτων, τουριστικής ανάπτυξης, κ.λπ..

Στο δημόσιο τομέα οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να εργασθούν ως στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης, της Κεντρικής Διοίκησης (Υπουργεία) και των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σε αντικείμενα σχετικά με την ανάπτυξη, τον εθνικό και περιφερειακό προγραμματισμό, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.λπ.

Το τμήμα εντάσσεται στις ειδικότητες Διοικητικού – Οικονομικού, στους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Οι απόφοιτοι του τμήματος εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 80, Οικονομίας και έχουν δυνατότητα να διοριστούν ως καθηγητές πολιτικής οικονομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Επιπλέον, υπάρχει κατοχύρωση της ειδικότητας του Περιφερειολόγου, που τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε προκηρύξεις ειδικών θέσεων Περιφερειολόγων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο τομέα.

Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά στα αντικείμενα των οικονομικών επιστημών (διοίκηση επιχειρήσεων, λογιστική, μάρκετινγκ κ.λπ.), της Περιφερειακής Ανάπτυξης καθώς και σε αντικείμενα Οικονομικής, Διοίκησης και Ανάπτυξης του Τουρισμού. Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν, επίσης, να προχωρήσουν σε διδακτορικές σπουδές.

  • Πρόεδρος Τμήματος: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρίνα – Σελήνη Κατσαΐτη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
  • Ενημερωτική Παρουσίαση Προέδρου τμήματος: https://www.youtube.com/watch?v=tXivgEjJNys
  • Website: https://w1.aua.gr/poa/
  • Δράσεις ΠΟΑ: https://w1.aua.gr/poa/%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/
  • Facebook Page: «Τμήμα Περιφερειακής & Οικονομικής Ανάπτυξης – ΠΟΑ»
  • Youtube Channel: https://www.youtube.com/@reged_aua
  • Τηλέφωνο: (+30) 22650 72268
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΣΗΣ
Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών